Suplimente Alimentare

2

pe pagină
Setează descendent

2

pe pagină
Setează descendent

Suplimentele alimentare au început să fie din ce în ce mai căutate pentru diferite diete și regimuri datorită proprietăților și ingredientelor active pe care le au.

Suplimentul alimentar natural, din plante, fructe sau legume, trebuie luat din timp și frecvent pentru o anumită perioadă ca acesta să își facă efectul. Pentru folosirea mai multor tipuri de suplimente alimentare încearcă să le administrezi la distanțe de cel puțin o săptămână sau încearcă să ai o doză echilibrată.

Majoritatea suplimentelor alimentare se iau fie înaintea mesei, fie după aceasta în funcție de caracteristicile produsul de care ai nevoie. Comprimatele au un efect mai rapid decât capsulele deoarece sunt asimilate instantaneu de către organism.

Suplimentele pentru imunitate ajută organismul tău să treacă de perioadele de stres, răceli și gripe. Bogat în vitamina C, oferă aportul necesar pentru a menține echilibrul dintre radicalii liberi și antioxidanți.

Vitaminele și mineralele sunt benefice corpului tău. Vitaminele pot fi liposolubile, cum este vitamina A, sau hidrosolubile, precum vitaminele B și C. Mineralele sănătoase pentru tine, în cantități moderate, sunt: calciul, magneziul, potasiul, fierul, zincul.

Suplimentele pentru sistemul respirator ajută la lupta împotriva microbilor și reduc simptomele răcelii precum secrețiile nazale sau durerea în gât.

Suplimentele pentru digestie și metabolism sunt folosite de persoanele cu probleme digestive sau cu mentabolism problematic, cât și în cure de slăbire.

Suplimentele cardiovasculare pot fi vitaminele A, B, C, E, F și P cât și mineralele de magneziu, calciu, fosfor și potasiu.

Suplimentele de memorie și concentrare sunt în special folosite de persoanele care doresc o capacitate mai mare de memorare a informației sau care au probleme în acest domeniu.

Suplimentele alimentare speciale sunt folosite preponderent în dietele și regimurile de slăbit.

Tratamentele cu suplimentele alimentare se recomandă să fie ținute, în medie, o perioadă de trei luni în urma cărora trebuie să existe o perioadă de pauză de minim o lună. Aceste produse alimentare naturale sunt excelente pentru menținerea în formă cât și la păstrarea unui sistem imunitar sănătos, însă este recomandat să discuți cu medicul de familie pentru a ști care sunt cele mai bune opțiuni pentru tine.