Vitamine si minerale

Nu se pot găsi produse care să coincidă cu selecţia.

Vitaminele și mineralele asigură o alimentație bogată în nutrienții de care are nevoie corpul tău. Pentru asigurarea unui echilibru de vitamine naturale și minerale, trebuie să consumi cel puțin două fructe pe zi, alături de legume și carte pregătită fără ulei alimentar.

Vitaminele naturale se împart în două grupe. Prima estea cea a liposolubilelor, precum vitamina A care este esențială pentru vedere cât și pentru ten și piele, vitamina D ajută la circuitul calciului în organism și la întărirea oaselor. 

Vitamina E are funcție de antioxidant, iar vitamina K ajută la circulația și la coagularea sănătoasă a sângelui.

A doua clasă de vitamine estea cea hidrosolubilă, precum vitaminele din categoria B care au proprietăți de reducere a oxidării proteinelor, lipidelor și glucidelor, de desfășurare normală a proceselor metabolismului. Aici este inclusă și vitamina C care are numeroase funcții pozitive pentru organism.

Vitaminele sunt prezente atât sunt formă de suplimente alimentare cât și regăsite în fructe și legume: ceapă, salată verde, ardei, roșii, pepene, căpșuni.

Mineralele fac parte din sănătatea și echilibrul organismului tău. Printre cele mai importante sunt: calciul, regăsit la nivelul scheletului și al dinților este esențial pentru coagularea sângelui sau magneziul care contribuie la fortificarea structurilor nervoase și a musculaturii.

Fosforul ajută la metabolizarea grăsămilor, a carbohidraților și a proteinelor. Potasiul îmbunătățește colagenul. Sulful este prietenul părului, al unghiilor și al sângelui, iar clorul este necesar pentru sistemul digestiv.

Alte minerale regăsite în organismul tău sunt: sodiu, fluor, mangan, fier, siliciu, cupru, iod și zinc. Alimentele cu concentrație mare de minerale sunt lactatele, legumele, cerealele, nucile și carnea.

Vitaminele naturale și mineralele se recomandă a fi consumate atât de adulți cât și de copii. Alături de acestea, poți include în dieta ta suplimente alimentare de imunitate pline de nutrienți pozitivi alături de o cană de ceai natural și revigorant în diminețile zilelor pline de activități.