1. Termeni și condiții

a. Prin utilizarea Site-ului https://www.importdirect.ro/ (în continuare: Site) se consideră că ați citit, înțeles și acceptat integral termenii și condițiile de utilizare ale Site-ului. Site-ul https://www.importdirect.ro/ se supune legilor din România.

b. Administratorul Site-ului va depune toate diligențele în vederea menținerii corectitudinii informațiilor expuse pe Site. Cu toate acestea, având în vedere posibilele erori cu privire la aceste informații, Vânzătorul precizează că imaginile produselor au caracter informativ; unele caracteristici sau prețul produselor prezentate pe Site, pot fi modificate fără preaviz sau pot conține erori de operare. De asemenea, din considerente legate de spațiu și coerența structurii informației, uneori descrierile produselor pot fi incomplete.

c. În cuprinsul acestui Site următorii termeni vor însemna:
Cumpărător – Firmă, companie sau altă entitate juridică ce emite o Comandă și este înscrisă în partea
introductivă a facturii sub titlul client.
Vânzător – Continental Commerce Import&Export SRL (CUI: 26596455, J19/64/2010, capital social 30200 lei, cu sediul în Gheorgheni, CP 535500, Strada Capelei nr. 5) - denumirea comercială a societății administrator al Site-ului - înscrisă în partea introductivă a facturii sub titlul de Furnizor.
Produse și Servicii - orice produs sau serviciu oferit pe Site, menționat în Comandă, care urmează a fi furnizat respectiv prestat de către Vânzător.
Comandă - un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Produsele și Serviciile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Produse și Servicii și să facă plata contravalorii acestora.
Contract - o comandă validă, confirmată de către Vânzător.

2. Procesul de vânzare pentru Site-ul www.importdirect.ro

a. Prin lansarea unei comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail, fax, SMS, telefon, newsletter) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile pe Site.

b. Sistemul informatic la Vânzătorului va informa Cumpărătorul, prin mesaje automate distincte, înregistrarea comenzii, înregistrarea unui nou cont, abonare la newsletter.

c. Stocul produselor afișat pe Site are titlu informativ, este o valoare aproximativa si poate să nu reflecte stocul faptic al produsului respectiv.

d. În lipsa unei confirmări exprese din partea Vânzătorului, prezentele termene și condiții generale de vânzare vor sta la baza Contractului încheiat, în completarea acestora fiind documentele fiscale.

e. Obiectul Contractului – îl constituie vânzarea produselor, respectiv prestarea serviciilor, în conformitate cu disponibilitatea stocului, pentru care Cumpărătorul și-a exprimat intenția de achiziție.

f. Comanda Cumpărătorului– Cumpărătorul se înregistrează în Site pe baza unui user și a unei parole unice, selectează produsele, își exprima acordul cu Termenii și Condițiile magazinului online  www.importdirect.ro, apoi apasă butonul "Adaugă în Coș." În "Coșul meu", Cumpărătorul are posibilitatatea să parcurgă lista produselor, să modifice cantitățile și să confirme intenția de cumpărare prin accesarea butonului „Finalizează comanda". Pentru ca o comanda să fie validă, valoarea produselor comandate trebuie să fie de minim 200 de lei cu TVA inclus. Ulterior finalizării comenzii, Cumpărătorul va primi pe e-mail, o confirmare automata de primire a comenzii.

g. Prețul Contractului – îl constituie prețul vânzării produselor, respectiv prestării serviciilor, cuprins în comanda validată prin confirmarea de către Vânzător. Cu toate acestea, Vânzătorul atenționează asupra faptului că există cazuri când, ca urmare a unor disfuncționalități ale Site-ului sau erori, prețul afișat pe Site poate să nu fie cel real. În aceste cazuri, Vânzătorul va informa Cumpărătorul asupra prețului corect prin căile precizate la paragraful a. din acest articol.

h. Comanda se transmite pe www.importdirect.ro sau pe e-mail la adresa info@importdirect.ro completând formularul de comandă, folosind doar caractere numerice. Metoda de comunicare a comenzii prin telefon se va folosi doar in cazuri marginale si numai la solicitarea expresă a Cumpărătorului .

i. Erorile sau riscul de interpretare gresită a informațiilor transmise prin discuție telefonică la cererea expresă a Cumpărătorului, de natură a îngreuna tranzacția sau produce diferențe între produsul dorit si produsul livrat sunt imputabile exclusiv Cumpărătorului. Nu se vor accepta reclamații în cazul acestor comenzi.

j. Modalități de plată – prețul Contractului poate fi efectuat printr-una dintre următoarele modalități, în funcție de opțiunea Cumpărătorului: numerar la livrare (plata va fi făcută în lei conform prețului Contractului și se va face la comisionarul care efectueză livrarea; ordin de plată (în baza facturii proforme emise de către Vânzător). Modalitatea de plata cu card bancar online nu este disponibila. Modalitatea de plată cu numerar la livrare nu este disponibilă pentru comenzi online a căror valoare cu TVA este mai mare de 5000 Lei.

k. Livrarea produselor - livrarea se realizează la adresa de livrare definită de către Cumpărător în formularul de comandă, utilizând serviciile de curierat ale societatilor Urgent Cargus sau Pallex. Produsele se livrează în ambalaj de carton sau paletizat după caz. Vânzătorul va anunța Cumpărătorul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrării. Termenul estimativ pentru livrarea produselor este de 2-5 zile lucrătoare. În cazul în care Vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, Vânzătorul își rezervă dreptul de a denunța unilateral Contractul, fără ca acest lucru să se considere o încălcare a Contractului.

l. Vânzătorul nu îsi asumă răspunderea pentru acțiunile întreprinse de curieri. Timpul transportului se încadrează între 24 si 72 de ore de la ridicarea coletelor până la predarea lor către Cumpărător. Depășirea acestor termene de livrare nu cade în vina Vânzătorului.

m. Vânzătorul nu se obligă să rezolve disputele apărute între Cumpărător și agenții curierului, dar poate să-și acorde sprijinul Cumpărătorului în unele cazuri, dacă acesta din urmă face dovada că a încercat, însă nu a reușit să revendice problema apărută și consemnată pe documentele de transport conform cu prevederile de mai sus.

n. Costul transportului ce urmează a fi suportat de Cumpărător este calculat de algoritmul din structura Site- ului. Valoarea acestuia este purtată de greutatea produselor comandate si valoarea comenzii. Cumpărătorul va putea cunoaște valoarea costului de transport in secțiunea “finalizare comandă” respectiv din e-mailul de confirmare a comenzii.

o. Înainte de livrarea produselor, cumpărătorul va fi contactat de colegii noștri pentru a-i fi transmise informațiile legate de livrare.

p. Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica condițiile și/sau costul de transport afișate de sistemul informatic dacă marfă este de natură a îngreuna transportul este periculoasă pentru transport sau generează costuri suplimentare. 

r.  Vânzarea produselor se realizează și persoanelor juridice aflate peste granițele țării pe teritoriul Uniunii Europene în condițiile prevăzute de lege. După primirea comenzii, vânzătorul va întocmi factura proformă în baza căreia cumpărătorul va achita contravaloarea marfii. Expedierea produselor se va face numai după ce contravaloarea acestora s-a recepționat în contul bancar al vânzătorului.

s. Livrările în afara țării se vor trata separat intre Vânzător si Cumpărător astfel încăt să se obțină metoda optimă de livrare.

t. Vânzătorul își rezervă dreptul de a-și alege clientela fără motivarea deciziei de alegere. În cazul în care un cumpărător încalcă politica de vânzare sau nu respectă o înțelegere stabilită, Vânzătorul poate exclude cumparatorul în cauza din cercul de clienți, fără ca acest lucru să se considere o încălcare a Contractului.

3. Asistența post-vânzare (after sales)

În cazul în care intâmpinați probleme, diferențe sau alte nereguli constatate după livrarea mărfii, vă puteți adresa cu e-mail la adresa info@importdirect.roîn care să formulați sesizarea dumneavoastră. Echipa se va ocupa de verificarea sesizării iar dacă aceasta este întemeiată se va trece la soluționarea ei. Metoda de soluționare va fi comunicată în scris pe e-mail in decurs de 24-72 ore lucratoare in functie de complexitatea solicitarii. 

În cazul în care nu ați primit răspuns la sesizare sau considerați că soluția găsita de echipa de vânzări nu este potrivită și este necesară intervenția personalului de conducere, există adresa de mail special concepută pentru situații excepționale de sesizări/reclamații continentalaz@gmail.com la care puteți să vă adresați pentru conciliere/reevaluare amiabilă a sesizării respectiv a soluției obținute de echipa de vânzări. În acest caz, de sesizarea dvs. se va ocupa Albert Zoltán, director comercial și supraveghetor al echipei de vânzari.

Avand in vedere statutul de vanzator en-gross, catre cumparatori persoane juridice, vanzatorul face exceptie de la prevederile O.U.G. 34/2014 privind returul de produse. Produsele aflate in portofoliul vanzatorului, care prin natura lor nu fac obiectul bunurilor de consum sau bunuri perisabile, beneficiaza de garantie de conformitate de 6 luni de la data achizitiei. Garantia la aceste produse se ofera pe baza facturii de achizitie si poate fi solicitata numai de catre persoana(juridical sau fizica) pe numele careia s-a emis factura. Garantia acopera numai defecte, neconformitati provenite din fabricatie. Garantia nu acopera defectiunile provocate de uzura sau din culpa ultilizatorului. Produsele care prin natura lor nu fac obiectul bunurilor de consum sau bunuri perisabile, beneficiaza de drept de returnare in termen de 14 zile calendaristice. Pentru a efectua o astfel de solicitare, se completeaza formularul de retragere din contractul cu profesionistii si se trimite inapoi la adresa de e-mail info@importdirect.ro . Formularul se poate descarca aici. Pentru ca formularul sa fie valid trebuie completat in intregime cu toate informatiile solicitate. Acest formular este un model de solicitare și nu este abligatoriu completarea lui, cerința putand fi formulată și prin e-mail la adresa anterior amintită.

4. Drepturi de autor

Conținutul Site-ului este proprietatea Sc. Continental Commerce Import & Export Srl și nu poate fi preluat, difuzat, vândut sau revândut decât cu acordul scris al societatii mai sus mentionate. În cazul în care doriți să preluați orice tip de conținut de pe www.importdirect.ro, ne puteți contacta pe adresa info@importdirect.ro. Societatea își rezervă dreptul de a modifica sau de a adăuga noi reguli și restricții în ceea ce privește conținutul Site-ului, în orice moment si de a modifica sau actualiza orice serviciu sau drept de utilizare al oricărui serviciu, în orice moment fără un anunț prealabil. Utilizatorii nu vor modifica nicio parte din acest Site în afară de ceea ce este necesar pentru utilizarea corespunzătoare a Site-ului cu scopul în care a fost creat. Eventualele sesizări de incălcare a dreptului de autor observate pe Site, pot fi semnalate la adresa de e-mail info@importdirect.ro.Astfel, in zona de comentarii, utilizatorii vor introduce pe Site doar conținut legal și moral, iar deținătorul își rezervă dreptul de a modera / cenzura comentariile.

5. Forță majoră

Nici una dintre părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră, în conformitate cu legislația în vigoare.

6. Legea aplicabilă – jurisdicția

Contractul este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Cumpărător se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești competente la sediul Vânzătorului.